Tiilikaton pinnoitus oikeilla toimenpiteillä

Tiilikatto on hiljainen ja kestävä kattomateriaali, joka ikääntyy ja patinoituu ajan myötä kauniisti. Vuosien kuluessa tiili kuitenkin muuttuu huokoiseksi, mikä tekee tiilestä otollisen kasvualustan sammalelle ja muille kasvustoille. Vahinkojen ehkäisemiseksi tiilikaton pinnoitus kannattaa hyvissä ajoin.

Tiilikaton pinnoitus onkin syytä ottaa osaksi talon säännöllistä huoltoa katon pitkän käyttöiän takaamiseksi.

Teemme tiilikattojen huoltoja Pirkanmaalla sekä Hämeenlinnassa. Työkohteitamme ovat niin taloyhtiöt kuin omakotitalot ja kesämökitkin. Käytämme tiilikaton huollossa markkinoiden luotetuimpia pinnoitusaineita, joista on pitkät käyttökokemukset. Kuluttaja-asiakkaiden on mahdollista saada työstämme kotitalousvähennys ja hakea rahoitusta palveluihimme.

Tarjoamme tiilikatoille kahta erilaista käsittelyvaihtoehtoa: kasvustontorjuntakäsittelyä ja tiilikaton Isonit-pinnoitusta (maalaus).

Kasvustontorjuntakäsittely tiilikaton kevyeen puhdistukseen

Tiilikaton pinnoitus      

Kasvustontorjuntakäsittely sopii sammaloituneelle tiilikatolle. Poistamme katolta harjaamalla sammalen ja irtoroskat. Sen jälkeen käsittelemme katon pitkävaikutteisella kasvustontorjunta-aineella, jonka ansiosta kattotiilet pysyvät pitkään puhtaina ja hyväkuntoisina.

Painepesua emme suosittele tiilikatolle sammaleen poistamiseksi, sillä se tekee tiilestä huokoisemman ja kasvusto tarttuu tiileen entistä herkemmin. Painepesun jälkeen tiilikatto tulisi aina käsitellä pinnoitteella.

Pinnoitus ehkäisee tiilen rapautumista

       Tiilikaton pinnoitus

Tiilikatto haalistuu, haurastuu ja muuttuu huokoisemmaksi ajan myötä. Huokoinen tiili imee vettä sisäänsä, mikä johtaa pakkasrapautumiseen ja tiiltä haurastavien kasvustojen leviämiseen. Siksi on tärkeää, että tiili pinnoitetaan, mikäli tiilen pinta on kulunut. Pinnoituksen myötä tiili saa kauniin ja kestävän pinnan. Pinnoitetta on saatavilla useissa eri väreissä. Muistathan teettää pinnoituksen ajoissa – hauraalle tiilelle käsittelyä ei voida valitettavasti tehdä, sillä se ei enää kestä pesua.

Ensin puhdistamme tiilikaton korkeapainepesurilla, minkä jälkeen levitämme tiiliin kasvustontorjunta-aineen. Lopuksi pinnoitamme tiilet kahteen kertaan. Näin tiilikatosta tulee uudenveroinen.

Tutustu pesun ja pinnoituksen työnäytteisiin!

Olemme vuosien varrella pesseet ja pinnoittaneet lukuisia tiilikattoja ja saaneet paljon tyytyväisiä asiakkaita. Tässä muutamia asiakastarinoita:

Pyydä tarjous tai kysy lisää tiilikaton pesusta ja pinnoituksesta!

Pohditko tiilikattosi kuntoa? Maallikon silmät eivät aina havaitse kaikkia kulumisen merkkejä. Siksi paikalle on syytä pyytää ammattilainen, joka kartoittaa tiilikaton kunnon! Toimialuettamme on Tampere ja koko Pirkanmaa sekä Hämeenlinna.

Kysy lisätietoja, puh. 040 199 0970, tai lue lisää tiilikaton huollosta!

PYYDÄ TARJOUS KATTOHUOLLOSTA

VARAA ILMAINEN KUNTOKARTOITUS