Tiilikatto sammaloituu iän myötä paikoin runsaastikin. Tiilikaton pesu on monilla ensimmäinen ajatus katon puhdistamiseksi. Pelkkä pesu ei kuitenkaan kannata, vaan pesun jälkeen tiilikatto tulisi myös huolellisesti maalata. Monesti pesty tiilikatto on parin vuoden jälkeen pahemmassa kunnossa kuin ennen pesua. Tiilikaton pesu ei siis ole yksinään riittävä toimenpide katon huoltamiseksi. Pelkän kasvuston poistamiseen tiilikatolta kannattaa käyttää hellävaraisempia keinoja, kuten mekaanista puhdistusta.

Tärkeää huomioitavaa tiilikaton pesussa

Tiilikaton pesu tulee suorittaa riittävällä vesimäärällä ja paineella varustetulla painepesurilla tai kuumavesipesurilla. Tavalliset kotikäyttöön tarkoitetut painepesurit eivät yleensä ole riittävän tehokkaita. Jotta katto saadaan kunnolla puhtaaksi, tarvitaankin joko voimavirtaa tai polttomoottoria käyttävä painepesuri. Tiilikaton pesussa tulee myös huomioida toimivat alusrakenteet. Tiilikate ei ole 100% vedenpitävä vaan lopullisen varmistuksen hoitaa tiilikatteen alle asennettu aluskate. Ennen tiilikaton pesua onkin tärkeää varmistua siitä että aluskate on ehjä ja kaikki läpiviennit ovat asianmukaisesti tiivistetty. Virheellisesti tehdyt läpiviennit ja muut puutteet tulee korjata ennen pesun aloittamista. Pestessä pitää myös kiinnittää huomoita siihen, ettei painepesurin suihku ole suunnattuna ns. vastakarvaan eli räystäältä harjalle, vaan pesu tapahtuu katon harjalta alaspäin. Tällöin vettä menee tiilien päätysaumoista aluskatteelle mahdollisimman vähän. 

Ympäristö likaantuu, ei hätää

Tiilikatolle kertyy vuosien mittaan iso määrä sammalta ja muuta kasvustoa. Pesuvaiheessa sammalmöykyt hajoavat ja lentävät katolta alas. Katon pesussa ympäristö likaantuu jonkinverran katolta tulevasta sammaleesta ja lehtiroskasta. Ennen pesua kannattaakin suojata sellaiset räystäiden alla olevat rakenteet ja rakennelmat joiden ei haluta likaantuvan. Myös kaikki irtain kannattaa viedä suojaan tai peitellä huolellisesti. Kun tiilikaton pesu on suoritettu ja katto on puhdas, puhdistetaan lisäksi vesikourut katolta irronneesta liasta ja roskasta. Myös pihat ja ympäristö siivotaan pesun jälkeen puhtaaksi. Nyt katto on valmis maalattavaksi.

 

 

 

PYYDÄ TARJOUS KATTOHUOLLOSTA