Tiilikaton maalaus laadukkaasti

Suomen talohuollolta tiilikaton maalaus ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella. Aluksi katto pestään puhtaaksi ja käsitellään kasvustontorjunta-aineella. Ennen maalaustyön aloittamista tehdään myös tarvittavat suojaukset. Ensimmäinen maalikerros levitetään katolle ohennettuna, jotta se imeytyy kunnolla tiilien huokosiin ja tekee näin vahvan tartunnan. Toinen kerros levitetään ohentamattomana, siis paksummalla maalilla. Näin saadaan tiilikatolle uusi ilme ja uusi elämä.

Kattotiilten maalaustyölle myönnämme 5 vuoden takuun.

Katolle lisää ikää maalaamalla

Maalaus on huoltotoimenpide jolla huonompikuntoinenkin tiilikatto saadaan uudenveroiseksi. Mikäli kattotiili ei ole vielä päässyt pahoin rapautumaan, voidaan se maalata. Uuden maalipinnan kestoikä vaihtelee olosuhteista riippuen, ollen noin 15-25 vuotta. Tiilien maalaaminen pidentää niiden käyttöikää huomattavasti ja siirtää kallista kattoremonttia pitkälle tulevaisuuteen. Maalaus voidaan suorittaa myös jo aiemmin maalatulle tiilikatolle uudelleen.

Tiilikaton maalaus tuo seuraavia etuja:

👍 Katon käyttöikä pidentyy reilusti

👍 Katto on pinnoitettuna kauniimpi kuin sammaleisena

👍 Huomattavasti kattoremonttia halvempi ratkaisu

👍 Pieni hiilijalanjälki → ekologinen vaihtoehto

Turvallisesti ammattilaisilta

Tiilikaton maalaaminen on ammattimiesten työtä. Korkealla katolla liikkuminen vaatii harjaantumista, jotta työskentely sujuu turvallisesti . Katolla työskentely vaatii myös kokemusta valjaiden yms. suojavarusteiden oikeaoppisesta käytöstä. Joissain tilanteissa henkilönostin on järkevin vaihtoehto. Hyvin suunniteltuna ja oikein toteutettuna kattotyö on turvallista ja työkin sujuu ripeästi.

Tiilikatto vaatii huoltoa

Kattotiili on hiljainen ja kaunis katemateriaali. Se on kuitenkin materiaalina huokoinen ja vaatii siksi ennen pitkää huoltoa ja silmälläpitoa. Lumen painosta rikkoutuneet tiilet tulisi vaihtaa mahdollisimman pikaisesti. Kun tiilikatolle tulee ikää 10 – 15 vuotta alkaa tiilien pinta olla kulunut. Tässä vaiheessa katto saattaa näyttää maastakatsottuna vielä ihan hyväkuntoiselta. Yleensä tämän ikäisellä katolla kasvaa jo jonkin verran sammalta ja jäkälää. Punainen tiili on saattanut jo tummua levästä ja homekasvustosta lähes mustaksi. Suurin ongelma tällaisella tiilikatolla on kuitenkin tiilenpinnan kulumisesta aiheutunut pakkasrapautuminen. Huokoinen tiili imee voimakkaasti vettä ja pakkasten tullessa tiileen imeytynyt vesi jäätyy. Suojakeleillä tämä saattaa tapahtua useamman kerran vuorokauden aikana. Tiilessä oleva vesi vuoroin jäätyy ja sulaa. Jäätyessään vesi  laajenee ja aiheuttaa tiilelle vahinkoa rapauttaen sitä.

Kun tiilien pinta on kulunut, ne kannattaa maalata uudelleen. Uusi maalipinta tekee tiilestä uuden näköisen ja suojaa sitä pakkasrapautumiselta sekä auringon UV-säteilyltä. Se myös estää sammalenkasvua katolla. Tiilikaton maalaus suojaa ja pidentää katon käyttöikää.

Toimialuettamme on Tampere ja koko Pirkanmaa sekä Hämeenlinna. Meiltä myös tiilikaton pesu ja tiilikaton pinnoitus kätevänä palveluna järkevään hintaan. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

PYYDÄ TARJOUS KATTOHUOLLOSTA