Asiakastarina: Ulkomaalaus

Erkki Salin, eläkeläinen Tampereen Härmälästä, asuu 1930-luvun loppupuolella rakennetussa puutalossa, johon Erkki muutti perheineen vuonna 1985. Siitä lähtien taloon on tehty jatkuvasti pientä remonttia ja käyty kaikki korjausta vaativat paikat läpi viemäreistä ja vesijohdoista lähtien. Ulkokaton ja -seinien maalaus oli vuorossa viimeisenä, ja tehtävään Erkki valitsi Suomen Talohuollon.

Suomen Talohuollosta tultiin Erkin luo kotikäynnille ja he miettivät yhdessä, millaista remonttia talolle voisi tehdä. Erkille tehtiin tarjous, joka oli niin hyvä, ettei kirjallisia tarjouksia tarvinnut muualta pyytää lainkaan.

– Minulle tuli ihan alusta lähtien sellainen tunne, että nämä ovat meidän miehiä. Päätettiin maalata seinät ja katto, sekä vaihtaa vaakalaudoitusta talon juuresta. Hintakin oli kohdallaan, eikä ole tarvinnut katua, Erkki sanoo.

”Viimeisen päälle hyvää työtä”

Vaakalaudoitus talosta uusittiin hyvissä ajoin keväällä. Ilmojen lämmettyä raapattiin ja pestiin vanhat maalit pois seinistä ja katosta, minkä jälkeen jäljellä olikin enää maalaus. Urakka hoitui juuri niin kuin oli suunniteltu ja jokainen työvaihe sujui hienosti.

– Ei ollut minkäänlaista hämminkiä missään vaiheessa. Työt valmistuivat jopa nopeammin kuin alussa kuvittelin. Vanhan maalin pois raappaaminenkaan ei ole mitään ihan helppoa hommaa, mutta pojat tekivät ahkerasti töitä ja jaksoivat painaa pitkää päivää, Erkki kiittelee.

– Myös katon maalaus onnistui hienosti. Se pestiin kolmeen kertaan, jotta uusi maali varmasti kestää. Viimeisen päälle hyvää työtä, enkä keksi mitään moitittavaa. Jäljetkin siivottiin huolellisesti, Erkki kertoo.

“En olisi parempaa lopputulosta voinut toivoa”

Remontin lopputuloksena talo näyttää paremmalta kuin Erkki uskalsi toivoakaan. Naapuritkin ovat kehuneet uudistunutta ulkoasua.

– Suomen Talohuollon kanssa kaikki meni juuri niin kuin oli sovittu ja työntekijätkin olivat todella mukavia. Erityisen tyytyväinen olen katon pesuun. Silloin oli kuuma päivä ja silti he jaksoivat pestä kattoa ahkerasti. Saman voi tosin sanoa seinän vanhan maalin raappaamisesta. Miehen työn tekivät, Erkki kiittelee.

– Uskaltaisin suositella Suomen Talohuoltoa; ei ole moitteen sanaa ja kaikki meni juuri niin kuin sovittiin ja suunniteltiin, Erkki päättää.

Tarvitsevatko kotisi ulkoseinät uuden maalipinnan?

 

Jätä kommentti