Asiakastarina: Ulkoverhouksen maalaus ja tiilikaton pinnoitus

Virpi ja Ilkka Kallio ovat asuneet talossaan jo yli 64 vuotta. Vuoteen 2014 asti Ilkka oli käsistään kätevänä miehenä hoitanut talon kunnostustyöt itse. Kipeytynyt selkä ajoi kuitenkin päätökseen, että telineillä ja katoilla kiipeilyn aika olisi ohi ja talon ulkoverhouksen maalaus tilattaisiin muualta. Kalliot kartoittivat palveluntarjoajia ja kyselivät tarjouksia. Lopulta parhaaksi vaihtoehdoksi ulkoseinien maalaukseen arvioitiin Suomen Talohuolto.

Kallioiden mukaan maalaustyöt hoidettiin moitteettomasti.

Seuraava vuonna katseet kääntyivät tiilikattoon, joka oli kolmenkymmenen vuoden sääolojen kurittama ja haalistama. Kalliot tilasivat hyväksi havaitsemansa Suomen Talohuollon paikalle. He uskoivat, että koko katto menisi uusiksi. Perusteellisen tarkastuksen jälkeen kävi kuitenkin ilmi, ettei yksikään tiili ollut hajalla.

Tiilikaton pesu suoritettiin ensin korkeapainepesurilla. Tämän jälkeen tiilikaton pinnoitus hoidettiin niin hyvin, että se oli Kallioiden mukaan lopulta kuin uusi. Talohuolto pinnoitti varmuuden vuoksi vielä ylimääräisiä tiiliä kellarista, mikäli katon tiilistä joku sattuisi särkymään.

Vaihtoivatpa vielä katon kulkusillan tukirankana toimineet laudatkin, jotka olivat päässeet huonoon kuntoon, Kalliot kertovat ja lisäävät, että nuohoojakin oli myöhemmin tullut kiittelemään, että nyt ovat kulkureitit kunnossa ja katolla turvallinen olo. Alan rutinoituneena taitajana Ilkka Kallio on vaativa asiakas; kysyttäessä palautetta, mitään nokan koputtamista ei kuitenkaan löytynyt.

Kuten kaikista töistämme, myös maalauksesta ja kattohuollosta sai kotitalousvähennyksen.

Kaipaako kotisi katto huoltoa?